maanantai 27. huhtikuuta 2015

Vihreä vintagetakki

Moikka!

Halusin koota tänne asun, jossa yhdistän jotain uutta ja jotain (todella) vanhaa. Muistaakseni vuosi sitten ostin Oulun Second Hand Storesta vähän erikoisen pullonvihreän mokkanahkatakin 10€:lla. Takki on oikein hyväkuntoinen ja sekä väriltään että malliltaan aikä jänskä, arvatenkin oikeasti vanha, mutta siksi juuri sitä tykkäsinkin. (Työkaverit tässä kohti myhäilee kun tietävät että tykkään aina niistä erikoisemmista vaatekappaleista.) Sattuipa sopivasti olemaan vielä oikeaa kokoa 34 ja istuu tosi hyvin, mutta mikä hienointa, sisävuoressa komeilee isolla merkillä "Paavo Heinonen - Töysä, Finland". Ehta suomalainen vintagelöytö siis!

Takin ostettuani muistelen googlanneeni valmistajaa ja vaikutti että se olisi lopettanut toimintansa joskus 1950-luvulla. Siispä, takki on luultavasti ainakin 60 vuotta vanha, hah! Ja edelleen toimii. Täytyy vain ihailla menneiden aikojen mentaliteettia ja taitoa tehdä vaatteita (ja muitakin esineitä) sekä niihin käytettyjä materiaaleja - ne on tehty kestämään. Olisipa jännä tietää mitä tämäkin takki on kokenut vuosien ja vuosikymmenten saatossa, ja kenen päällä se on aiemmin ollut.

Kuvat napattiin taas paremman sään puutteessa kauppakeskuksen käytävällä. Jospa tällä viikolla onnistun saamaan kirkkaampia ja terävämpiä ulkona otettuja kuvia, tuumattiin onneksi kuvaushetkeä jo työkaverin kanssa.

Mutta siis, kimonon kukkakuosissa on takkiin sopivia vihreän sävyjä ja malliltaan kimono on sen verran pidempi että jää sopivasti näkyviin takin alta. Kokonaisuus on aika tummanpuhuva kevääksi, mutta vaaleansiniset kukat kimonossa ja laukun väri piristävät kokonaisuutta. Kevään ja kesän trendeissä näkyy paljon 70-lukua ja tavallaan takki mielestäni taipuu siihen suuntaan, siksi pyöreät aurinkolasit asua maustamaan. Meinasin asuun vielä yhtä pitkää kaulakorua, mutta se pääsi unohtumaan kotiin. Tummanvihreä ja vaaleansininen eivät ole mikään ekana mieleen tuleva yhdistelmä, mutta mielestäni ihan kivannäköiset yhdessä. Mitä tykkäätte?

Mokkanahkatakki/Second Hand Store, kimono, farkut ja toppi/Cubus, laukku/Rebecca Minkoff, Zalando, nilkkurit/DinSko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti