perjantai 24. huhtikuuta 2015

Uudet hiukset Olaplexilla

Hehei!

Tänään vihdoin pääsin kampaajalle ja sain haaveilemani uudet kutrit. Kävin siis Glohair Jyväskylässä parturi-kampaaja ja stylist Jennillä. Täytyy heti kärkeen todeta, että olen äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen ja käynti oli kokonaisuudessaan ihan huippu. Jenni oli ihana tyyppi ja supertaitava, kuunteli ja ymmärsi erinomaisesti millaisia hiuksia havittelin, ja kokonaisuudessaan Glohair Jyväskylä oli varsin viihtyisä parturikampaamoliike.

Ajattelin, että jollain muullakin saattaa siintää mielessä vaaleampi kesätukka, ja siksi kerron tässä tämän päivän kokemukset Olaplex- käsittelystä.

Lähtötilanne oli melko tummaksi värjätty tyvi ja aiemman raidoittamalla tehdyn liukuvärjäyksen jäljiltä vaaleampi latvaosa (vaalennus lähinnä hiusten päälliosassa). Oma luonnollinen hiusvärini siis on sellainen tylsän suomalainen viileä maantienruskea, ja suht vaalea sellainen. Toivoin yleisilmeestä vaaleampaa ja luonnollisempaa, sekä tasaisempaa mutta elävää lopputulosta. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, tähtään tyven värjäämisestä luopumiseen, eli oma väri saisi palata vaaleammilla raidoilla piristettynä.

Tältä näytti, kun istahdin Jennin penkkiin:Eniten minua häiritsi kovin alas kasvanut liukuvärjäys, jota olin varmaan itse onnistunut täsmimään tummalla tyvivärillä kuluneen puolen vuoden aikana. Vaalea osa hiuksia vaikutti jo irralliselta dip dye -värjäykseltä alkuperäisen sulautuvan raidoituksen sijaan. Samoin viistottuva leikkaus tuntui hapsottavalta ja pidempään tukkaan oudolta.

Olin ennen kampaamokäyntiä lukenut Olaplexistä että se hoitaa hiuksia. Vaalennus- tai värjäyskäsittely, joka siis hoitaa hiuksia, kuulostaako tutulta? Vissiin jokainen peruskauppavärikin väittää samaa! Olin tosi skeptinen ja jälkeenpäinkin mietittynä tuo brändäys ei kyllä ihan oo kohdillaan, uppoaa massasopan sekaan niin että molskahtaa vaikka tämä on nyt ihan eri juttu - ihan oikeasti tämä nimittäin TOIMII ja HOITAA.

Olaplex-käsittely koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa hoitava Olaplex laitetaan joko vaalennusaineen tai värin joukkoon ja toisessa vaiheessa käsittelyn jälkeen hoidoksi. Jenni kertoi, että kolmas vaihekin on olemassa ja tulossa Suomen markkinoille, nimittäin kotona käytettävä hoitotuote samaa sarjaa.

Jenni raidoitti hiukseni kauttaaltaan maalaamalla, eli balayage-tekniikalla, jossa leveähkö hiusosio "maalataan" värjäyssiveltimellä v-mallisesti, sivuilta osion kärkeen ja keskelle väriä liu'uttaen. Olaplexin eka vaihe oli vaalennusaineen joukossa. Vaalennusainettakin Jenni sekoitti kahta eri vahvuutta, jotta paljon väri- ja vaalennuskäsittelyitä kokenut latvaosa ja vähemmän käsitelty pituus saatiin vaalenemaan lähelle yhtä vaaleiksi.

Vaikutusajalla latte, suklaata ja lukemista, ah!

Vaalennuksen jälkeen Jenni levitti viileän vaaleanruskean värin kauttaaltaan tyvestä latvaan tasoittamaan kokonaisuutta. Väriaineen poispesun jälkeen laitettiin hoidon kakkosvaihe vaikuttamaan ja sen vaikuttaessa aloitettiin leikkaus kosteisiin hiuksiin. Olaplex-hoidon vaikutettua hiukset pestiin ja kuivattiin, minkä jälkeen Jenni viimeisteli leikkauksen. Välivaiheena tarkastelimme mille jämäkkä tasainen latva näytti, mutta tuumattiin sitten että kevyesti rikottu leikkaus ja kevyt kerrostus on enemmän minunnäköiseni. Loppuhemmotteluna Jenni loihti hiuksiin vielä ihanan surffikiharakampauksen huipputuotteiden höystämänä. (Ainiin, tietoiskuna ja hauskana yhteensattumana Glohairissa myydään ja käytetään muun muassa superlaadukasta Oribe-sarjaa, jonka suomenkieliset käännökset puteleihin olen tehnyt joskus kolmisen vuotta sitten. Olipa ihana nähdä tuo sarja liikkeessä, suosittelen lämpimästi, ne on ainakin mun mielestä maailman parhaita tuotteita hiuksille! <3)

Kovasti Jenniltä kyselin, että miten Olaplex toimii ja miten niin se hoitaa. Sain onneksi kasaan tarkempia speksejä nippelitiedon ystäville: Olaplex hoitaa ja korjaa uuden tekniikan avulla hiuksen kuitukerrosta. Uusi ainesosa nimittäin estää hiuksen rikkisiltojen katkeamista käsittelyn yhteydessä, ja korjaakin jo katkenneita rikkisiltoja. Aine toimii työntämällä hapen pois rikkisiltojen välistä hapetteen vaikuttaessa, ja rikkisillat kiinnittyvät luonnollisella tavalla. Siispä, Olaplex paitsi estää hiusten vahingoittumista, myös korjaa vanhoja vaurioita ja vahvistaa hiusta. Näin ollen perusvaalennusta radikaalimmatkin vaalennukset on mahdollista saavuttaa jo yhdessä käsittelyssä (Jenni toki muistutti tässä ettei pikimustasta edelleen tietenkään saa vitivalkoista, kohtuus kaikella!). Mind is blown.

Lopputulos
Käsittelyn jäljiltä hiukset todella tuntuivat ihanan pehmoisilta ja terveiltä ihan latvaan saakka. Myöskin kuivakka latva sai paaaaljon kiiltoa, kuten koko muukin tukka. Väri on ihana, Jenni ymmärsi ihan täydellisesti mitä hain! Ei selkeää, erottuvaa raitaa tai vaaleaa palkkimaista latvaosaa, vaan aavistuksen latvaan vaalenevan, pehmeän ja luonnollisen ruskea, joka taittuu viileään beigeen muttei ole liian kylmäkään. Seuraavaksi odotellaan että oma tyvi kasvaa ja katsotaan tarvitaanko uusintakäsittelyä. Taaaai sitten innostun ja haluan latvaosasta vieläkin vähän vaaleamman, hah, saas nähdä! Mutta Jennin luo suuntaan silloinkin.

Suosittelen erittäin lämpimästi sekä Olaplex-käsittelyä että Glohair Jyväskylää, ja huippuosaajaa Jenniä! <3 (tää ei sit oo maksettu mainos haha!) Kiitos Jenni!

Mitäs tykkäätte lopputuloksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti